Lotus sfeerlichten (Filipijnen)

Lotus sfeerlichten zijn gemaakt van capiz. Capiz is een platte, oesterachtige schelp, die in grote hoeveelheden voorkomt in de wateren rond de Filipijnse eilanden. De schelp is vrij rond en plat. Al in de Spaanse koloniale tijd werden ze door hun lichtdoorlatend karakter gebruikt voor ramen in huizen. Precies die eigenschap maakt het een ideaal basismateriaal voor handgemaakte lampen, sfeerlichten en andere woonaccessoires.

Voor het maken van lampen, mobiles en kandelaars worden de gewassen schelpen in de gewenste vorm gesneden en eventueel gekleurd, waarbij het transparante karakter behouden blijft. Vervolgens worden de vormen aan elkaar verbonden met nylondraad of door middel van soldering.

Onze importeur werkt al jaren samen met verschillende capiz producenten op verschillende locaties (in Manila en Cebu). De producten in Cebu worden geproduceerd door familiebedrijven onder supervisie van de plaatselijke coördinator van de importeur. Zij hecht veel waarde aan het welzijn en de werkomstandigheden van de medewerkers. De productie in Manila wordt verzorgd door een oud familiebedrijf, met meer dan vijftig medewerkers, dat met een aantal kleinere coöperaties samenwerkt.

Aanbevolen wordt om het capiz zo nodig – in het geval van gelamineerd capiz: kort – in een lauwwarm sopje af te wassen. Niet in de vaatwasser of magnetron doen. Voorkom krassen op het oppervlak door scherpe voorwerpen.

prod Lotus06